De opdrachten, door de jaren heen

Elk jaar kijk ik er weer naar uit om een nieuwe uitdagende opdracht te bedenken waar iedereen vrijwillig aan kan deelnemen. 

Mijn hoofddoel is om jullie allemaal uit te dagen en te inspireren. Ik wil dat jullie je comfortabele routines en bekende technieken achterlaten, zodat jullie je horizon kunnen verbreden en nieuwe mogelijkheden kunnen verkennen. Door deel te nemen aan deze opdrachten, zullen jullie merken dat jullie creatieve spieren sterker worden en dat jullie nieuwe vaardigheden ontwikkelen die jullie kunnen toepassen in jullie eigen edelsmeedwerk of ontwerpprojecten.
 Het gaat niet alleen om het eindresultaat, maar ook om het proces en de persoonlijke groei die je zult ervaren tijdens deze reis. Dus laat je creativiteit de vrije loop, ga de uitdaging aan en verras jezelf met wat je kunt bereiken!


Volg de cursus

Over de opdracht 2023

We gaan spelen met 2D en 3D.
Onze ogen gaan op een nieuwe manier leren kijken, wat zien we ,en wat vullen onze hersenen in?
De kunstenaar Claude Chavent heeft hier jaren mee geëxperimenteerd.

Het jaar 2022-2023


Een idee om te spelen met 2D- en 3D-perceptie is om een geometrisch object te maken, zoals een kubus of een piramide, van papier of karton en deze vanuit verschillende hoeken te bekijken. Door de hoek van waaruit je het object bekijkt te veranderen, verandert het perspectief en de perceptie van de vorm.

Een ander idee is om te werken met optische illusies. Je kunt bijvoorbeeld een afbeelding maken met overlappingen van verschillende vormen en kleuren, die ervoor zorgen dat de hersenen de afbeelding op een bepaalde manier interpreteren. Door te experimenteren met de grootte en plaatsing van de vormen kun je spelen met de perceptie van diepte en ruimte.

Fotografeer de vorm vanaf verschillende standpunten zodat het perspectief verandert, en zoek de spannendste uit. Druk die af en trek hem over. Zorg dat je hierbij niet nadenkt, je hersens willen graag invullen.
Ga dan op zoek naar de mooiste manier van uitvoeren.

Ik hoop dat deze ideeën je inspireren om te experimenteren met de perceptie van ruimte en diepte. Veel succes met je project!

Marco donders

Verandering van standpunt

Marco Donders

Verandering van standpunt

Marco Donders

Verandering van standpunt

Jos de Kort

Hanger 2D zilver messing en koper.

Jos de Kort

Vorm van Zilver 3D

Jos de Kort

Vorm van zilver 3D

Carin van Riel

Hanger van zilver 2D

Carin van Riel

Hanger van zilver 3D

Carin van Riel

Hanger zilver 3D

Marco Donders

Zilver Koper en Messing 2D