De opdrachten, door de jaren heen

Elk jaar kijk ik er weer naar uit om een nieuwe uitdagende opdracht te bedenken waar iedereen vrijwillig aan kan deelnemen.
Mijn hoofddoel is om jullie allemaal uit te dagen en te inspireren. Ik wil dat jullie je comfortabele routines en bekende technieken achterlaten, zodat jullie je horizon kunnen verbreden en nieuwe mogelijkheden kunnen verkennen. Door deel te nemen aan deze opdrachten, zullen jullie merken dat jullie creatieve spieren sterker worden en dat jullie nieuwe vaardigheden ontwikkelen die jullie kunnen toepassen in jullie eigen edelsmeedwerk of ontwerpprojecten.
Het gaat niet alleen om het eindresultaat, maar ook om het proces en de persoonlijke groei die je zult ervaren tijdens deze reis. Dus laat je creativiteit de vrije loop, ga de uitdaging aan en verras jezelf met wat je kunt bereiken!
Volg de cursus

Over de opdracht 2022

De gulden snede, ook bekend als de goddelijke verhouding of de phi-ratio, is een wiskundige verhouding die wordt beschouwd als esthetisch aantrekkelijk en harmonieus. Het wordt vaak geassocieerd met kunst, architectuur en design. Sieraden zijn een van de vele domeinen waarin de gulden snede wordt toegepast om een visueel aantrekkelijk en evenwichtig ontwerp te creëren.
Lees verder

Het jaar 2021-2022

De gulden snede wordt vertegenwoordigd door het getal phi (Φ), dat ongeveer gelijk is aan 1,618. De verhouding tussen twee elementen wordt als een gulden snede beschouwd als de verhouding van het geheel tot het grootste element gelijk is aan de verhouding van het grootste element tot het kleinste element. Deze verhouding wordt vaak weergegeven als (a + b) / a = a / b, waarbij a het grootste element is en b het kleinste.
Het gebruik van de gulden snede in sieraden is echter geen strikte regel, maar eerder een ontwerpprincipe dat kan worden toegepast naar gelang de intentie van de ontwerper. Het is een van de vele hulpmiddelen die ontwerpers ter beschikking hebben om evenwicht, symmetrie en visuele aantrekkingskracht in hun creaties te bereiken.
Kortom, de gulden snede is een wiskundige verhouding die wordt gewaardeerd om zijn esthetische eigenschappen. In sieradenontwerp kan het worden gebruikt om verhoudingen en vormen te bepalen, waardoor evenwichtige en harmonieuze sieraden ontstaan die visueel aantrekkelijk zijn.
Regenerate response

Anneriek de Zwart

Oorbellen zilver

Esther van den Brink

Collier zilver

Esther van den Brink

Collier in zilver