Gevorderden goudsmeden

Als je de basisvaardigheden van edelsmeden onder de knie hebt, begint het echte speelplezier pas. Je krijgt de kans om je gevoel te ontwikkelen voor wat je allemaal met je metaal kunt doen. Dit betekent dat je leert hoe ver je kunt gaan met het vervormen van metaal zonder dat het breekt of scheurt, hoe je verfijnde soldeertechnieken kunt toepassen en meer.

Naast de basisvaardigheden, verzin ik elk jaar een nieuw thema waar je aan kunt werken. Dit thema kan gaan over vormgeving of over een specifieke techniek. Ik geloof erin dat iedereen zijn eigen pad volgt en daarom help ik je bij het maken van je eigen unieke sieraden. Ik geef richting en stuur bij waar nodig, zodat je het beste uit jezelf kunt halen.
Hoe stiller je wordt tijdens het werken, hoe verfijnder je werk kan worden.

Als edelsmid moet je geduld hebben en gefocust blijven, en ik zal je leren hoe je deze vaardigheden kunt ontwikkelen. Wanneer je al enige ervaring hebt, biedt mijn atelier een uitstekende plek om je edelsmeedkunst te verbeteren.

Wil je meer weten over mijn cursus edelsmeden? Neem dan gerust contact met me op en ik vertel je graag meer.
Volg de cursus

Definities Wikipedia

De term ‘edel’ in edelsmeedkunst is een verwijzing naar de verwerkte materialen: “edel” betekent in die zin niet-corroderend. Het is tevens een verwijzing naar de extra dimensie van kunstzinnigheid die aan deze vorm van smeedkunst verbonden is. Voorwerpen die tot de edelsmeedkunst gerekend worden, zijn vaak versierd met edelstenen, zoals diamant, korund, opaal en toermalijn, maar ook met andere ‘edele’ materialen als email, koraal, jade en ivoor.

 

Volg de cursus

“Abstracte kunst bestaat niet. Je moet altijd ergens van uitgaan. Later kun je alle sporen van de werkelijkheid uitwissen..” 
– Pablo Picasso