De opdrachten, door de jaren heen

Elk jaar kijk ik er weer naar uit om een nieuwe uitdagende opdracht te bedenken waar iedereen vrijwillig aan kan deelnemen. 

Mijn hoofddoel is om jullie allemaal uit te dagen en te inspireren. Ik wil dat jullie je comfortabele routines en bekende technieken achterlaten, zodat jullie je horizon kunnen verbreden en nieuwe mogelijkheden kunnen verkennen. Door deel te nemen aan deze opdrachten, zullen jullie merken dat jullie creatieve spieren sterker worden en dat jullie nieuwe vaardigheden ontwikkelen die jullie kunnen toepassen in jullie eigen edelsmeedwerk of ontwerpprojecten.
 Het gaat niet alleen om het eindresultaat, maar ook om het proces en de persoonlijke groei die je zult ervaren tijdens deze reis. Dus laat je creativiteit de vrije loop, ga de uitdaging aan en verras jezelf met wat je kunt bereiken!


Volg de cursus

Over de opdracht 2020

Emailleren.
Dit jaar gaan we experimenten met emaillen. Emailleren is weer een ander ambacht de grote juweliershuizen werken met ontwerpers goudsmeden zetters ciseleurs zilversmeden graveurs en emailleurs, en dan vergeet ik er vast nog een paar. Alle zijn een ambacht op zich.
Iedere ambacht man vrouw kent de kneepjes van zijn vak. 
Ik ben geen emailleur en wat ik geleerd heb op de vakschool wil ik graag met jullie delen.
Wie heeft er zin in dit experiment
 .

Helmien Linskens

Collier zilver met emaille

Anne Mele

Broche Messing en emaille

Tien Laanen

Hanger zilver en emaille

Carla Koole

Hanger van zilver emaille plique ajour

Carla Koole

Hanger zilver met plique ajour

Dim Mul

Armband zilver en emaille

Dim Mul

Armband zilver met emaille

Hanneke van Machelenbergh Pietersen

Ring van zilver en emaille

Carien van Riel

Zilver met emaille